Επέτρεψε η ΑΠΠΔ τη χορήγηση εκλογικών καταλόγων στα κόμματα

0

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ) έκρινε νόμιμη τη χορήγηση εκλογικών καταλόγων στο ΠΑΣOΚ, ώστε να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο των εσωκομματικών προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη των υποψηφίων του κόμματος στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Η απόφαση εκδόθηκε έπειτα από σχετικό έγγραφο του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού που ζητούσε έγκριση για τη χορήγηση των εκλογικών καταλόγων για να απαντήσει στο αίτημα της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Στο σκεπτικό τής υπ αριθμόν 26/2006 απόφασης της Αρχής αναφέρεται ότι : «Τα κόμματα έχουν το δικαίωμα να ζητούν και να λαμβάνουν τους εκλογικούς καταλόγους οποτεδήποτε, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν και να ενημερώνουν τους εκλογείς για τους στόχους, το πρόγραμμά τους και τη δράση τους, χωρίς να απαιτείται για τη χορήγηση αυτή προηγούμενη συγκατάθεση των εκλογέων».

Στην ίδια απόφαση τονίζεται ότι «στην προκειμένη περίπτωση η χορήγηση εκλογικών καταλόγων στο ΠΑΣOΚ και συγκεκριμένα στη Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσσαλονίκης έχει ως σκοπό τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων από τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους στην ανάδειξη των υποψηφίων του κόμματος».

Σχόλια