Επιβεβλημένες θεωρεί τις μισθολογικές περικοπές στους δικαστικούς ο Χ. Αθανασίου

0

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κ. Χ. Αθανασίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» σχολίασε την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δικαιοσύνης ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα μείζονος σημασίας ζητήματα που απασχολούν την κοινωνική ζωή της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι είναι δεδομένη η αναγνώριση εκ μέρους της κυβέρνησης της συνταγματικής θέσης και του ιδιαίτερου ρόλου που διαδραματίζουν στην κοινωνία οι δικαστικοί λειτουργοί ενώ σημείωσε ότι είναι αδιαμφισβήτητη και η συνταγματική κατοχύρωση του μισθολογίου τους. Επισήμανε μάλιστα, ότι οι δικαστικοί δε θα είναι σε θέση να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, αν τελικά ψηφιστούν τα νέα μέτρα που προβλέπουν περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους.

Παρ’ όλα αυτά, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι στην παρούσα συγκύρια, προέχει η αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και χαρακτήρισε ως επιβεβλημένες τις περικοπές, αν και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτές θα έχουν πρόσκαιρο χαρακτήρα.

Επίσης, προανήγγειλε αυστηροποίηση του νόμου για την απόδοση ιθαγένειας καθώς χαρακτήρισε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ως «διεθνές προσκλητήριο εγκατάστασης αλλοδαπών στη χώρα μας» ενώ τέλος, σημείωσε την ανάγκη να θεσπιστεί ως ιδιώνυμο αδίκημα, να τιμωρείται δηλαδή σε βαθμό πλημμελήματος η χρήση «κουκούλας» σε πορείες και διαδηλώσεις, ανεξάρτητα αν το άτομο βιαιοπραγεί.