Επίδοση της Έκθεσης της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στον Πρόεδρο της Βουλής

0

Την Έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του  Ανθρώπου (ΕΕΔΑ)  για το έτος 2017, παρέλαβε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων  κ. Νικόλαος Βούτσης, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Γεώργιο Σταυρόπουλο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης παραλαμβάνοντας την Έκθεση, τόνισε: «Εν όψει των ευρωεκλογών το θέμα του Κράτους Δικαίου  σε όλες του τις εκφάνσεις,  αλλά και των νέων δικαιωμάτων των πολιτών, στη σύγχρονη εποχή, έρχονται στην επιφάνεια. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αυτά τα ζητήματα, που απασχολούν την ΕΕΔΑ, βρίσκονται καθημερινά στην επικαιρότητα». Αναφερόμενος στη σημασία του έργου της Εθνικής Επιτροπής συμπλήρωσε: «Βρίσκεστε στην καρδιά των εξελίξεων, διότι γύρω από αυτά τα ζητήματα ολόκληρη η Ευρώπη ταλανίζεται αυτή την περίοδο.»

Ο κ. Γεώργιος Σταυρόπουλος παραδίδοντας την Έκθεση τόνισε πως σ΄ αυτήν αποτυπώνεται η δράση της ΕΕΔΑ για το 2017 και υπογράμμισε την εξαιρετική συνεργασία της Εθνικής Επιτροπής με τη Βουλή και  τις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Στην επίδοση της Έκθεσης παραβρέθηκαν η Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Συρίγος, η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας, Δικαιωμάτων κ. Αφροδίτη Σταμπουλή και η Β΄ Αντιπρόεδρος της ΕΕΔΑ κ. Έλλη Βαρχαλαμά.

Σχόλια