Επικηρύσσονται οι εμπρηστές

0

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’/1708) η κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Δημόσιας Τάξης να επικηρύξουν με χρηματική αμοιβή τους εμπρηστές των πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα μας από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου (1 Ιουλίου) και ενδεχομένως θα την πλήξουν μέχρι το τέλος της, το οποίο σημειώνεται στις 31 Οκτωβρίου.

Η απόφαση έχει στόχο τη «σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει τη διάπραξη εμπρησμών σε δάση, ή δραστών εμπρησμών εκ προθέσεως σε δάση, χορτολιβαδικές ή γεωργοδενδροκομικές εκτάσεις», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Η αμοιβή θα κυμαίνεται από 100.000 έως 1.000.000 ευρώ για οποιονδήποτε δώσει στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψη εμπρηστών, ενώ το ύψος της θα καθορίζεται σε κάθε περίπτωση ανάλογα με την επικινδυνότητας της πυρκαγιάς, τις ζημιές και τα τυχόν θύματα.

«Η συνδρομή των προϋποθέσεων καταβολής της Επικήρυξης θα προκύψει από Ένορκη Διοικητική Εξέταση που θα διενεργείται για κάθε περίπτωση, από την αρμόδια υπηρεσία που ενεργεί την σχετική ποινική προανάκριση. Για τα πρόσωπα που θα δώσουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλισθεί ανωνυμία έναντι κάθε αρχής και οποιουδήποτε τρίτου».