Επίσκεψη Δένδια στις φυλακές της Κέρκυρας

0

Επίσκεψη στις φυλακές πραγματοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας, όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή Νικόλαο Σκαρβελάκη και την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας Χαρίκλεια Νταϊρούση για τα προβλήματα λειτουργίας της και τις δυνατές λύσεις για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Δένδιας δήλωσε: “”Το υπουργείο Δικαιοσύνης κινείται στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και του εξανθρωπισμού του σωφρονιστικού συστήματος. Αυτό μελετάμε και έτσι θα κινηθούμε””.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας μετέβη στο 3ο και το 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, τα οποία γειτνιάζουν με το κατάστημα κράτησης, όπου και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους εκπροσώπους των γονέων για τα προβλήματα τα οποία προκαλεί στη λειτουργία των σχολείων η συνύπαρξη με τις φυλακές.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στο σχολικό συγκρότημα, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε: “”Μετά την επίσκεψη στις φυλακές, επισκέφθηκα τα παρακείμενα σχολεία για να μιλήσω με τους καθηγητές και τους γονείς, αλλά και με τα παιδιά, για τις συνθήκες αυτής της όχι εύκολης συνύπαρξης. Συμφωνήσαμε ορισμένα μέτρα τα οποία μπορούμε να πάρουμε για να διευκολύνουμε αυτή τη συνύπαρξη, μέχρι να καταφέρουμε αυτό που συνολικά είναι ο στόχος της κοινωνίας αυτού του τόπου. Να βρούμε ένα οικόπεδο και να κατασκευάσουμε ένα σύγχρονο σωφρονιστικό κατάστημα””.

Σχόλια