Επίσκεψη του κ. Γ. Σούρλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

0

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κ. Παπούλια επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γ. Σούρλας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Σούρλας ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την ολοκλήρωση του Εθνικού Σχεδίου «Διαφάνεια», σχετικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς και για την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Στόχος είναι να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των διεθνών οργανισμών και να προστατεύσουμε το κύρος της χώρας μας.

Ο κ. Παπούλιας, από την πλευρά του, χαρακτήρισε τα ζητήματα πάταξης της διαφθοράς και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εθνικό καθήκον άμεσης προτεραιότητας.

Ο κ. Σούρλας επεσήμανε ότι οι κινήσεις του υπουργείου κινούνται προς την κατεύθυνση της πάταξης των κυκλωμάτων της διαφθοράς και της εμπέδωσης της διαφάνειας. Τέλος, όπως τόνισε ο ΓΓ του υπουργείου Δικαιοσύνης, βασική μέριμνα των αρμόδιων φορέων είναι να αποτραπούν τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και φυλετικού μίσους, που ορισμένοι έχουν αναγάγει σε ιδεολογία.

Σχόλια