Επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Μιχάλη Καλογήρου στη φυλακή Κορυδαλλού

0

 

Το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου, σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό το υψηλό ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και για το σωφρονιστικό σύστημα. Η επίσκεψη έγινε με την ευκαιρία της διοργάνωσης μιας γιορτής ειδικά για τα παιδιά των κρατουμένων. Η σχετική πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Αύγουστο και δίνει την ευκαιρία σε παιδιά, συνοδούς και γονείς-κρατουμένους να περάσουν κάποιες ώρες μαζί και να απασχοληθούν δημιουργικά. Η σημερινή ήταν η 5η στη σειρά Κυριακή που διοργανώθηκε αντίστοιχη εκδήλωση.

Ο Υπουργός, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτ. Φυτράκη, συνομίλησε με τους κρατούμενους-γονείς και δήλωσε την πρόθεση του Υπουργείου να συνεχιστούν οι δράσεις για τη διατήρηση και ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών των κρατουμένων. Τέτοιες δράσεις όχι μόνο εντάσσονται σε μια σύγχρονη σωφρονιστική πολιτική, αλλά επιπλέον συμβάλλουν στην ειδική πρόληψη και προωθούν την κοινωνική επανένταξη, η οποία αφορά στην ασφάλεια της κοινωνίας.

Παράλληλα, ο κ. Καλογήρου ενημερώθηκε από τους υπευθύνους και το προσωπικό του Καταστήματος για τις ανάγκες της φυλακής και τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους και τις εν γένει προσπάθειές τους.
 

Σχόλια