Επίσκεψη Χατζηγάκη στο Λονδίνο

0

Τριήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο πραγματοποιεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, με σκοπό την ενημέρωσή του πάνω στα σύγχρονα σωφρονιστικά συστήματα και την προώθηση θεμάτων κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, όπως η καταπολέμηση της πορνογραφίας σε όλα τα επίπεδα (σεξουαλικός τουρισμός, παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο, αυστηρότερες ποινές για βιαστές γυναικών και ανηλίκων, δημοσιότητα προσωπικών δεδομένων των βιαστών μετά από αμετάκλητη καταδίκη τους), αλλά και τη μετακίνηση των καταδικασμένων αλλοδαπών στις φυλακές των χωρών καταγωγής τους.

Τα θέματα αυτά, ο κ. Χατζηγάκης θα συζητήσει με τον Βρετανό ομόλογό του Τζακ Στρο, καθώς και με τον υπουργό αρμόδιο για τις Φυλακές, Ντέιβιντ Χάνσον, με τους οποίους θα έχει ειδικές συναντήσεις και συνεργασίες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Βρετανία, ο κ. Χατζηγάκης θα επισκεφθεί σωφρονιστικά καταστήματα, για να διαπιστώσει επιτόπου τις συνθήκες λειτουργίας και τα προβλήματα της διαβίωσης των κρατουμένων στους χώρους αυτούς, με ιδιαίτερη έμφαση στους τρόπους της κοινωνικής επανένταξης των φυλακισμένων στη Μεγάλη Βρετανία.
Τόσο κατά τη διάρκεια της έκτισης της ποινής τους, με προετοιμασία για την επάνοδό τους στη κοινωνία, όσο και με ειδικές μέριμνες μετά την αποφυλάκισή τους.

Όλα τα θέματα αυτά αποτελούν μέλημα του Υπουργού Δικαιοσύνης και κλιμακούμενη προτεραιότητα σε διεθνείς συναντήσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ε.Ε., στην Ισπανία και στη Ρώμη, ενώ για το θέμα της μεταφοράς αλλοδαπών κρατουμένων στις χώρες καταγωγής τους, ο κ. Χατζηγάκης έχει αναλάβει κοινή πρωτοβουλία με τον Κύπριο ομόλογό του κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους.

Σχόλια