Επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης στον Άρειο Πάγο

0

Τον Άρειο Πάγο επισκέφτηκε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας για να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών για τα παραδικαστικά κυκλώματα. Ο κ. Παπαληγούρας ενημερώθηκε από την Ολομέλεια των εισαγγελέων του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπως και από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό για τα κρούσματα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε: «Προτίθεμαι να παραγγείλω την αναψηλάφηση ορισμένων υποθέσεων που αφορούν πειθαρχικές υποθέσεις διαφθοράς δικαστών και οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο τα τελευταία δύο-τρία χρόνια. Το νυστέρι θα φθάσει και στο πρόσφατο παρελθόν, όπου απαιτηθεί, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς. Δεν υπάρχει ασυλία για κανέναν επίορκο δικαστή… Έχω την πεποίθηση ότι με τις αυστηρές νομοθετικές πρωτοβουλίες που πήραμε και με τις ενέργειες της ίδιας της Δικαιοσύνης, η σημερινή κρίση μπορεί να καταστεί αφετηρία μιας πραγματικής αναγέννησης της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Ο κ. Παπαληγούρας, σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τον Απόστολο Βαβύλη σημείωσε: «Όπως κάθε Έλληνας πολίτης θα έχει μια δίκαιη δίκη».

Σχόλια