Επιστολές της μητέρας του Αλ. Γρηγορόπουλου προς τον πρωθυπουργό και τον εισαγγελέα Α.Π.

0

Μια εβδομάδα προτού ξεκινήσει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας η δίκη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η μητέρα του, Τζίνα Τσαλικιάν απευθύνθηκε με επιστολές της προς τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε και ζήτησε για άλλη μια φορά τη διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας στην Αθήνα.Η κ. Τσαλικιάν, πέρα από τα επιχειρήματα που είχε προβάλει και παλαιότερα με έγγραφες αναφορές προς τις εισαγγελικές αρχές και τα οποία επαναλαμβάνει στις δύο επιστολές, διατυπώνει και ορισμένα καινούργια. Ειδικότερα, εκφράζει τον προβληματισμό της για τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το όνομα μέλους της έδρας που αναμένεται να εκδικάσει την υπόθεση στην Άμφισσα φέρεται να έχει μνημονευθεί στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Παράλληλα, καταλογίζει σφάλματα και παραλείψεις κατά την ανάκριση, αλλά και στα βουλεύματα που παραπέμπουν σε δίκη τους δύο κατηγορούμενους ειδικούς φρουρούς. Ως τέτοια αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
– «Τα παραπεμπτικά βουλεύματα χαρακτήρισαν εσφαλμένα τον δόλο του πρώτου κατηγορουμένου Επ. Κορκονέα ως ενδεχόμενο, καίτοι ήταν άμεσος δόλος πρώτου βαθμού, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι επιθυμούν να προϊδεάσουν το δικαστήριο»
– «Τόσο η ανάκριση όσο και τα βουλεύματα δεν ασχολήθηκαν με το ενδεχόμενο να έχει τελεστεί επιπροσθέτως και απόπειρα ανθρωποκτονίας τουλάχιστον κατά ενός ακόμη προσώπου, του μαθητή Ν. Ρ., ο οποίος κατέθεσε ότι ο Επ. Κορκονέας “πυροβόλησε προς το μέρος του” (ας μην ξεχνάμε ότι ρίχτηκαν δύο πυροβολισμοί)»
– «Ουδόλως αναζητήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η δεύτερη βολίδα που έριξε ο Επ. Κορκονέας».
Στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, η μητέρα του 15χρονου μαθητή ζητά την παρέμβαση του κ. Παπανδρέου για το θέμα, σημειώνοντας ότι της είναι αδιανόητο ότι «η συντεταγμένη πολιτεία φέρεται ότι αδυνατεί να εγγυηθεί τη διεξαγωγή μιας εκ προοιμίου δίκαιης δίκης, επιλέγοντας τόπο διεξαγωγής της την Άμφισσα», ενώ εξηγεί ότι χθες η μητέρα της εισήχθη στο Λαϊκό Νοσοκομείο ύστερα από πτώση, καθιστώντας την παρουσία της στην Άμφισσα ακόμα δυσκολότερη.
Η επιστολή προς τον κ. Τέντε διαβιβάστηκε από τον ίδιο στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας.

Σχόλια