Επιστολή – καταγγελία του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας

0

Με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις του Μισθοδικείου καθώς και άλλες ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας με μια ανακοίνωσή του, ουσιαστικά καταγγέλλει συγκεκριμένες προσπάθειες παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης.  

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην επιστολή την οποία ο κ. Σ. Ρίζος απευθύνει στα μέλη του Ανωτάτου Ακυρωτικού, λόγω της λήξεως του Δικαστικού έτους:

«Κατά την λήξη του δικαστικού έτους ευρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία καταπτοήσεως του Σώματος με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τηλεοπτικές εκπομπές και άλλα μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας.  Με αφορμή τις αποφάσεις του Μισθοδικείου και αιτία τις εσχάτως δημοσιευθείσες ακυρωτικές αποφάσεις του
Δικαστηρίου.
Η προπαγάνδα ασκείται κατά τρόπο οργανωμένο και δυνάμει μπορεί να βλάψει την ελευθερία κρίσεως των δικαστών και τελικώς να προκαλέσει ανήκεστες βλάβες στο δικαιοδοτικό έργο του Δικαστηρίου και σαφή μείωση και απίσχναση της αξιώσεως των πληττομένων πολιτών για έννομη προστασία.

 Πιστεύω ότι η επιχείρηση αυτή δεν θα ευδοκιμήσει διότι οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και οφείλουν και δύνανται να εγγυηθούν την προσδοκία των πολιτών ότι το δικαστήριο αυτό θα λειτουργήσει ως το τελευταίο καταφύγιό τους.

Με τις σκέψεις αυτές σας εύχομαι ένα καλό και δημιουργικό καλοκαίρι.
Σωτήριος Αλ. Ρίζος»