Επιστολή του νέου Δημάρχου Πειραιά στον υπουργό Δικαιοσύνης για το Δικαστικό μέγαρο

0

Επιστολή με αίτημα να σταματήσουν οι διαδικασίες για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά και να γίνει επανεξέταση του θέματος απέστειλε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρεται ότι το θέμα της μεταστέγασης των Δικαστηρίων του Πειραιά, σε κατάλληλο κτίριο με συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών σε ένα ενιαίο δικαστικό κέντρο, είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο ζήτημα για τον Πειραιά που απασχολεί και προβληματίζει το σύνολο των παραγωγικών φορέων της πόλης.

Ο κ. Μώραλης υπενθυμίζει ότι τον Ιούλιο του 2013, έγινε γνωστό ότι με απόφαση της κυβέρνησης θα γίνει μεταστέγαση όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά στο κτίριο των παλαιών αποθηκών «Κεράνης» επί της οδού Θηβών του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, ωστόσο, τονίζει ότι η θέση που επιλέχθηκε είναι εκτός των ορίων του Δήμου Πειραιά.

Έτσι, επικαλούμενος σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ζητάει τα Δικαστήρια του Πειραιά να παραμείνουν εντός των ορίων του Δήμου Πειραιά, καθώς, ανεξάρτητα των όποιων σημαντικών προβλημάτων υπάρχουν σε σχέση με το κτίριο «Κεράνης», η ενδεχόμενη μεταφορά των Δικαστηρίων θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την πόλη και τους πολίτες, καθώς δεν νοείται μεγάλη πόλη με κύρος,
να μην έχει στα όρια του Δήμου της ένα εμβληματικό Δικαστικό Μέγαρο.

Τέλος, ο κ. Μώραλης διαβεβαιώνει ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις εντός των ορίων του Δήμου Πειραιά που μπορεί να αποδειχθούν καταλληλότερες και πιο συμφέρουσες για την άμεση μεταστέγαση των Δικαστηρίων, ενώ απευθύνει προσωπικό αίτημα προς τον κ. Χ. Αθανασίου, να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες μεταστέγασης έχουν ενδεχομένως δρομολογηθεί και να ξεκινήσει άμεσα, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μια διαδικασία συνολικής επανεξέτασης του θέματος με στόχο να βρεθεί μια λύση που να ανταποκρίνεται και να καλύπτει τις ανάγκες της Δικαιοσύνης, της πόλης και των κατοίκων.
 

Σχόλια