Επιστράτευση ειδικών εμπειρογνωμόνων για τις υποθέσεις διαφθοράς

0

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, το υπουργείο προωθεί νέα νομοθετική ρύθμιση για την υποστήριξη των αρμόδιων δικαστικών Αρχών από ειδικούς εμπειρογνώμονες, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες που αφορούν υποθέσεις διαφθοράς.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, σε ερώτηση που κατέθεσε, τόνισε ότι οι έρευνες καθυστερούν, καθώς δεν έχουν διατεθεί ακόμη στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές οι ειδικοί εμπειρογνώμονες που είναι απαραίτητοι για τη διεξαγωγή των ερευνών σε υποθέσεις διαφθοράς. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στα εννέα ειδικά Ανακριτικά γραφεία που χειρίζονται τις μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς, μόνον ένας είναι ο Ειδικός Επιστήμονας, τον οποίο «μοιράζονται» 18 ανακριτές.

Το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε ως απάντηση στην ερώτηση του κ. Τσιάρα και μέσω αυτού ανακοινώνεται ότι έχει εγκριθεί η πρόσληψη 176 δικαστικών πραγματογνωμόνων από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων του τρέχοντος έτους.

Ακόμη, αναφέρεται ότι ειδική διάταξη που θα καθορίσει το πλαίσιο παροχής υπηρεσιών του συγκεκριμένου κλάδου, βρίσκεται αυτήν τη στιγμή υπό επεξεργασία.

 

Σχόλια