Επιστροφή στη φυλακή για τον Ριζάι – Προφυλακιστέοι οι συγκατηγορούμενοί του

0

Στο γνώριμο γι’ αυτόν περιβάλλον των φυλακών βρέθηκε ξανά ο Αλκέτ Ριζάι μετά την απολογία του ενώπιον του 13ου ανακριτή. Αυτή τη φορά τον ακολούθησαν, όμως, και η σύντροφός του, Σούλα και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του, οι οποίοι επίσης παρουσιάστηκαν στο ανακριτικό γραφείο.
Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων αυτό της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ενώ τους αποδίδονται και επτά πλημμελήματα.
Στην απολογία του ο Ριζάι αποδέχθηκε τις κατηγορίες που σχετίζονται με την εντυπωσιακή απόδρασή του από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, καθώς και αυτή της κατοχής όπλων «για τη δική του ασφάλεια». Ωστόσο, αρνήθηκε την κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης και έπλεξε μανδύα προστασίας για τους συγκατηγορουμένους του, υποστηρίζοντας ότι τόσο η φίλη του όσο και οι υπόλοιποι τρεις δεν έχουν σχέση με όσα τους αποδίδονται. Από την πλευρά της, η σύντροφός του επιφυλάχθηκε να απολογηθεί στο μέλλον, κάνοντας χρήση του δικαιώματος σιωπής που εκ του νόμου έχει. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες.

Σχόλια