Επιτάχυνση της διαδικασίας για τα δομημένα ομόλογα ζητεί ο υπ. Δικαιοσύνης

0

Με παραγγελία του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ζήτησε την επιτάχυνση της διαδικασίας, για τις υποθέσεις των Δομημένων ομολόγων και της “Ασπίς Πρόνοια” κατ απόλυτη προτεραιότητα.
Στην ίδια υπόθεση, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης πρότεινε την παραπομπή σε δίκη του πρώην προέδρου και ιδιοκτήτη του ομίλου ασφαλιστικών εταιρειών, Παύλου Ψωμιάδη, για την υπόθεση της εγγυητικής επιστολής των 550 εκατ. ευρώ που προσκόμισε στην ΕΠΕΙΑ (Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης). Ο κ. Ψωμιάδης είχε αφεθεί ελεύθερος, με εγγύηση 100.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα μετά την απολογία του στον 13ο τακτικό ανακριτή κ. Γεωργίλη.
Με την παραγγελία του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ζητεί την άμεση εισαγωγή των υποθέσεων αυτών στο ακροατήριο και την ταχεία ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας, καθώς, όπως επισημαίνει “φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις πως κατασπαταλήθηκε προκλητικά δημόσιος πλούτος ή ότι υπήρξε προκλητική εκμετάλλευση της περιουσίας των πολιτών”.
“Η χρονίζουσα εκκρεμότητα των παραπάνω υποθέσεων είναι αντίθετη με κάθε έννοια εύρυθμης και ταχείας απονομής της Δικαιοσύνης”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης.

Σχόλια