Επίτιμος διδάκτορας της Νομικής του ΑΠΘ ο Σωτήριος Μουσούρης

0

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ ανακηρύχθηκε ο Σωτήριος Μουσούρης, πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ και πρωτεργάτης της διάδοσης ιδεών για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων.
«Είναι ελάχιστο χρέος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου η αναγνώριση της προσφοράς ενός Έλληνα που υπηρέτησε τους ανθρωπιστικούς και άρα υψηλούς σκοπούς του ΟΗΕ», τόνισε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, προσφωνώντας τον τιμώμενο.
«Οι αρχές του Πανεπιστημίου μας συνοψίζονται στην ίδια την πορεία του Σωτήριου Μουσούρη για τη θεραπεία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και την εξασφάλιση ενός δίκαιου και ειρηνικού κόσμου», πρόσθεσε ο κ. Γιαννακουδάκης.
Την αναγόρευση του Σωτήριου Μουσούρη έκαναν η Κοσμήτορας της Σχολής Ν.Ο.Π.Ε., Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, και ο πρόεδρος του Τμήματος Νομικής, Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου. Τον έπαινο του τιμώμενου εκφώνησε η καθηγήτρια του Τμήματος Νομικής, Αναστασία Γραμματικάκη-Αλεξίου.
Στην ομιλία του ο Σωτήριος Μουσούρης αναφέρθηκε στους αφανείς πρωταγωνιστές του ΟΗΕ, τα στελέχη της γενικής γραμματείας. «Μπορεί οι πρωταγωνιστές του ΟΗΕ να είναι τα κράτη- μέλη του, που παίρνουν και τις σημαντικές αποφάσεις, ωστόσο τα στελέχη του Οργανισμού με τις καινοτόμες ιδέες τους διαδραματίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στις παγκόσμιες εξελίξεις», τόνισε μεταξύ άλλων.