Έρευνα για πειθαρχικά αδικήματα από πλευράς Ζαγοριανού

0

Αυτεπάγγελτη πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση διενεργεί ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης των δικαστηρίων και αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιω. Παπανικολάου σε βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή, Ν. Ζαγοριανού και υπεύθυνου για την υπόθεση της Siemens.
Ειδικότερα, ερευνάται εάν ο κ. Ζαγοριανός κατά το ανακριτικό του έργο στην υπόθεση της Siemens, υπέπεσε σε πειθαρχικά αδικήματα.
Ερευνάται γιατί δεν συμπεριέλαβε στο ένταλμα που απέστειλε στις γερμανικές αρχές για την παράδοση του Μ. Χριστοφοράκου και πράξεις της περιόδου 2004-2007, που αποδεδειγμένα είχαν τελεστεί.
Ακόμη, ερευνάται εάν ο κ. Ζαγοριανός παρέβη τα καθήκοντα του αποφεύγοντας να εκδώσει εγκαίρως εντάλματα σύλληψης για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Siemens, Χρ. Χριστοφοράκο και Χρ. Καραβέλα. Επίσης, αν παρέβη τα καθήκοντά του αρνούμενος να χορηγήσει στους κατηγορουμένους στην υπόθεση της Siemens το σύνολο των εγγράφων της δικογραφίας με το πρόσχημα ότι δεν τους αφορούν.
Τέλος, ερευνάται εάν κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ο κ. Ζαγοριανός χειραγωγήθηκε από τρίτους και δεν ενήργησε κατά συνείδηση. Στον κ. Παπανικολάου έχουν ήδη καταθέσει μάρτυρες, ενώ τελευταίος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο Ν. Ζαγοριανός.
Εν τω μεταξύ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών να συγκαλέσει την Ολομέλεια του Εφετείου με θέμα τον ορισμό εφέτη ανακριτή για την υπόθεση της Siemens.

Σχόλια