Έρευνα για τις καταγγελίες εφοπλιστή για συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου

0

Στο μικροσκόπιο δικαστικής έρευνας βρίσκονται οι καταγγελίες του ιδιοκτήτη της ακτοπλοϊκής εταιρείας SAOS για δωροδοκία στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου Αρ.Παυλίδη την περίοδο 2007-2007.

Το όλο θέμα έφερε στο φως η εφημερίδα Το Βήμα, δημοσίευμα της οποία αναφέρει ότι η έρευνα άρχισε ύστερα από επιστολή του ίδιου του κ. Παυλίδη προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο ιδιοκτήτης της ακτοπλοϊκής εταιρείας SΑΟS Φ.Μανούσης κατέθεσε ότι δωροδόκησε την περίοδο 2006-2007 με περίπου 1 εκατ. ευρώ στενό συνεργάτη του κ. Παυλίδη, με στόχο τα πλοία του να αναλάβουν με ευνοϊκούς όρους την κάλυψη των δρομολογίων στα νησιά της άγονης γραμμής.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, ο κ. Παυλίδης είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις «πιέσεις» του κ. Μανούση αλλά και για την επιστολή που έστειλε στον κ. Σανιδά.

Μάλιστα ο κ. Παυλίδης με επιστολή του, σημειώνει ότι η Δικαιοσύνη παρενέβη κατόπιν δικής του καταγγελίας στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «για την απειλητική, εκβιαστική και συκοφαντική κατά του προσώπου μου τακτική του Φ. Μανούση».

Η κυβέρνηση κάλυψε πλήρως τον κ. Παυλίδη, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Σχόλια