Έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

0

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί για το παραδικαστικό κύκλωμα στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες που έγιναν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον πέντε δικαστικοί λειτουργοί, που υπηρετούσαν παλαιότερα στη συμπρωτεύουσα, εξέδωσαν ευνοϊκές αποφάσεις για κατηγορούμενο, που έχει εμπλακεί σε κάποιες πολύ μεγάλες υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων, είτε απαλλάσσοντάς τον είτε επιβάλλοντας του μικρές ποινές, είτε αποφυλακίζοντάς τον.

Έρευνα εξάλλου θα γίνει και για υποθέσεις που είχαν ως αντικείμενο δεκάδες εκατομμύρια ΕΥΡΩ και που σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες υπήρξαν «στημένες» δίκες, καθώς στις συγκεκριμένες υποθέσεις χρησιμοποιήθηκαν παράνομα διάφοροι πραγματογνώμονες, οι οποίοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Στις εν λόγω υποθέσεις φέρεται ότι εμπλέκονται συνολικά 9 πρωτοδίκες και εφέτες, των οποίων οι δηλώσεις «πόθεν έσχες», αναμένεται να ελεγχθούν.

Σχόλια