Έρευνα του Αρείου Πάγου για τις συμπλοκές στον Κορυδαλλό

0

Έρευνα, για τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια στο ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού, διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο ενός και στον τραυματισμό πολλών κρατουμένων.

Σύμφωνα με την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, θα εξεταστούν:

1. εάν οι κρατούμενοι που συμμετείχαν στη συμπλοκή είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών

2. εάν έχει δοθεί εντολή να ερευνηθούν όλες οι διαδικασίες για την μεταγωγή των κρατουμένων στο Ψυχιατρείο

3. υπό ποιες προϋποθέσεις μετήχθησαν, ποιος γιατρός τους παρακολουθούσε, ιδιώτης η γιατρός του δημοσίου.

Επίσης διερευνώνται, στο πλαίσιο της ίδιας παραγγελίας του Αρείου Πάγου και τα επισκεπτήρια που δέχθηκαν οι κρατούμενοι στο ψυχιατρείο, το τελευταίο διάστημα.

Τις παραγγελίες της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος, υπερασπιζόμενος το κυβερνητικό έργο, αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για βελτίωση των καταστημάτων καθώς και των συνθηκών κράτησης, αναφερόμενος σε μια σειρά μέτρων όπως η δημιουργία επτά σχολείων στις φυλακές, η ίδρυση αγροτικής φυλακής για γυναίκες κ.α.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε, ότι είναι οπαδός της κοινής προσπάθειας για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων, τονίζοντας ότι οι «δημόσιες καταγγελίες πρέπει να διερευνώνται και διερευνώνται αλλά πέραν των καταγγελιών πρέπει να υπάρχουν και προτάσεις».

 

Σχόλια