ΕΣ: Φρένο στη χρηματοδότηση του γηπέδου της Λ.Αλεξάνδρας

0

Το 6ο θερινό τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπό την προεδρία της κας Ευαγγελίας Σεράφη, έκρινε παράνομη την επιχορήγηση των επτά (7) εκατομμυρίων ευρώ, που έχει αποφασίσει να καταβάλλει η Περιφέρεια Αττικής στον Ερασιτέχνη για την ανακατασκευή του γηπέδου του.  
                                            
Η σύμβαση που είχε ψηφιστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον Ιούλιο του 2014, είχε διαβιβαστεί για έλεγχο στο Ελεκτικό Συνέδριο  και από την εξέτασή της κρίθηκε μη νόμιμη.
                                            
Οι Σύμβουλοι του ΕΣ επισημαίνουν ότι η επίμαχη επιχορήγηση είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον ενώ παράλληλα παραβιάζεται η αρχή της οικονομικότητας. Ειδικότερα, κρίνεται μη σύννομη η παροχή δημοσίου χρήματος σε ένα αθλητικό σωματείο, ώστε να ανακατασκευάσει τις εγκαταστάσεις του.
                                            
Παράλληλα, λαμβάνεται υπόψη η ενδεχόμενη κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, εντός της επόμενης πενταετίας και συνεπώς, δεν υφίσταται λόγος δαπάνης κρατικών πόρων για την ανακαίνιση του υπάρχοντος.

Την απόφαση μπορεί να προσβάλει μόνο η Περιφέρεια Αττικής και όχι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, οπότε αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση της νέας Περιφερειάρχη, κας Ρ. Δούρου.

 
 
 

Σχόλια