ΕΤΑΔ: Αναστέλλονται οι διαδικασίες e-auction

0

H Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, ΕΤΑΔ, που υλοποιεί το πρόγραμμα e-real estate για την πώληση κρατικών ακινήτων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών, e-auction, επιβεβαίωσε, εμμέσως ότι η διαδικτυακή πώληση κρατικών ακινήτων αναστέλλεται επ’ αόριστον.

Ειδικότερα, η ΕΤΑΔ απέστειλε ενημερωτικό δελτίο με το οποίο υπενθύμιζε ότι στις 26 Φεβρουαρίου πωλούνται μέσω e-auction συνολικά 10 ακίνητα, οικόπεδα και κτίσματα. Στη συνέχεια όμως και με νεότερο μήνυμά της η ΕΤΑΔ ανέφερε ότι το ενημερωτικό δελτίο στάλθηκε «εκ παραδρομής με αυτοματοποιημένη διαδικασία», ενώ καλούσε τους αποδέκτες του να το αγνοήσουν «μέχρι τον οριστικό προσδιορισμό των διαδικασιών».

Η λειτουργία του e-auction είχε στεφθεί με μερική επιτυχία, με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων να έχει προκηρύξει ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς κατά την περίοδο Ιούνιος 2013-Ιανουάριος 2015 για 40 ακίνητα. Από αυτά τελικά 21 πωλήθηκαν, αποφέροντας έσοδα ύψους 26,2 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο.

Υπό την νέα κυβέρνηση, αναμένεται να προσδιοριστεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση σχετικά με την αξιοποίηση κρατικής ακίνητης περιουσίας και να επιβεβαιωθεί εάν η ηλεκτρονική διαδικασία του e-auction θα αλλάξει μορφή ή θα διατηρηθεί ως έχει.

 

Σχόλια