Ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος

0

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος, καθώς ήταν αρκετές οι απόψεις και οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιό της.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Ρωμύλου Κεδίκογλου, ο οποίος χαρακτήρισε σύννομη και επιβεβλημένη την απόφαση του Μισθοδικείου, για τις αποδοχές των δικαστών, ενώ με σκεπτικισμό αντιμετωπίστηκε από τους παρευρισκομένους (δικαστές, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους), η πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γ.Σανιδά να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας των δικαστηρίων έως τις οκτώ το βράδυ, ώστε να επιταχυνθεί ο ρυθμός απονομής της δικαιοσύνης.

Τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, μετά το πέρας της ετήσιας γενικής συνέλευσής τους, εξέδωσαν ομόφωνο ψήφισμα, στο οποίο , μεταξύ πολλών άλλων, ζητούν την άμεση λήψη νομοθετικών μέτρων για τον εκσυγχρονισμό της Ποινικής Δικαιοσύνης, καθώς και την άμεση εκτέλεση έργων για την αξιοπρεπή κτιριακή στέγαση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των δικαστικών υπηρεσιών.

Σχόλια