Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι εισαγγελείς

0

Κατά την ετήσια γενική τους συνέλευση, τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αποφάσισαν την πραγματοποίηση «έμπρακτων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας» για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης. Τις αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις θα λάβει το ΔΣ της Ένωσης.

Σε σχετικό ψήφισμα που εκδόθηκε ομοφώνως, τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων διαπιστώνουν «την αδράνεια της πολιτείας για την επίλυση των προαναφερθέντων επειγόντων ζητημάτων και μάλιστα την αποφυγή ουσιαστικού διαλόγου εκ μέρους των συναρμόδιων υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών πάνω στα ζητήματα αυτά» και ζητούν την άμεση λήψη νομοθετικών μέτρων για τον εκσυγχρονισμό, την ποιοτική αναβάθμιση και την επιτάχυνση της απονομής της ποινικής Δικαιοσύνης.

Τέλος, η Ένωση εκφράζει «την έντονη απαρέσκεια και διαμαρτυρία για τις άδικες και απρεπείς προσωπικές επιθέσεις που κατά καιρούς δέχονται συνάδελφοι από μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, είτε διότι ενήργησαν για την εφαρμογή του νόμου στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, είτε ακόμη και εκ μόνου του λόγου ότι φέρουν την ιδιότητα του εισαγγελέα».

Σχόλια