Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Βαβύλη

0

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του κρατουμένου στην Μπολόνια της Ιταλίας Απόστολου Βαβύλη, εξεδόθη από την εισαγγελία εφετών Λάρισας. Τα σχετικά έγγραφα υπέγραψε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, εισαγγελέας εφετών Ευάγγελος Κατσής, τα οποία και θα αποσταλούν υπηρεσιακά μέσω του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης στο ιταλικό και θα αναμένεται σχετική απάντηση.

Εφόσον η απάντηση είναι θετική, ο Απόστολος Βαβύλης υπολογίζεται να βρίσκεται στην Ελλάδα μέσα στον Ιούνιο, οπότε και θα μεταχθεί στη Λάρισα για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που του αποδίδονται για πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμεί δίκη στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Λάρισας, η οποία είχε ορισθεί να γίνει τον Οκτώβριο του 1994, αλλά διαχωρίστηκε ως προς το συγκεκριμένο κατηγορούμενο, γιατί δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκδικάστηκε ως προς τους τρεις άλλους συγκατηγορουμένους του.

Παρόμοιο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί πρόσφατα και από την εισαγγελία εφετών Αθηνών για μεταγενέστερες υποθέσεις ναρκωτικών και ο Απόστολος Βαβύλης αναφέρεται με επτά ή οκτώ διαφορετικά ονόματα.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτό το ελληνικό αίτημα από τις ιταλικές αρχές για έκδοση στην Ελλάδα, πρώτα θα εκδικαστεί η υπόθεση της Λάρισας που είναι η παλαιότερη και θεωρείται και η πιο σημαντική.

Σχόλια