Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων

0

Δεκαεφτάχρονη Ρουμάνα αποκάλυψε στην αστυνομία τη δράση οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων που έφερνε νεαρά κορίτσια από τη Ρουμανία στην Ελλάδα και τα ανάγκαζε να εκδίδονται σε διάφορους πελάτες σε οίκους ανοχής του κέντρου της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν στο κέντρο της Αθήνας έναν Πολωνό 36 ετών και μια 38χρονη Ρουμάνα που θεωρούνται μέλη του κυκλώματος, το οποίο έχει διεθνείς προεκτάσεις.

Οι δράστες έχουν ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Όπως ανακοινώθηκε, άλλα μέλη του κυκλώματος στη Ρουμανία έβρισκαν κοπέλες σε φτωχογειτονιές τις οποίες έπειθαν να έρθουν στην Ελλάδα για να εργαστούν δήθεν σε εστιατόριο που διέθεταν ή ως παιδαγωγοί ανήλικων παιδιών.

Η επιχείρηση της Ασφάλειας οδήγησε στη σύλληψη δύο μελών του κυκλώματος, ενώ απελευθερώθηκαν και άλλες δύο γυναίκες- θύματα οι οποίες φιλοξενούνται σε εγκαταστάσεις Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Στο διαμέρισμα φυλακή των τριών γυναικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.000 ευρώ, δύο βιβλιάρια καταθέσεων με καταθέσεις συνολικού ύψους περίπου 20.000 ευρώ και τρεις πλαστές σφραγίδες του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα για τη θεώρηση εγγράφων, καθώς και διαβατήρια και ταυτότητες ρουμανικών αρχών διαφόρων γυναικών και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων με ονόματα γυναικών, αριθμό πελατών και ημερομηνίες.