Εξέγερση στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας

0

Περίπου 100 βαρυποινίτες και ελαφροποινίτες εξεγέρθηκαν στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας με αφορμή τη διένεξη μεταξύ των αδελφών Ακτάρ με αλλοδαπό.
Τα δύο αδέλφια, γύρω στις πέντε το απόγευμα, χτύπησαν έναν 60χρονο Άραβα. Τότε οι δεσμοφύλακες, επιχείρησαν να μεταφέρουν τους αδελφούς Ακτάρ στην απομόνωση.
Όμως οι δεσμοφύλακες εκδιώχθηκαν από τους Ελληνοκύπριους καταδίκους, οι οποίοι στη συνέχεια έφραξαν την πόρτα της πτέρυγας με σιδερένια κρεβάτια και στρώματα.
Για βοήθεια έχει κληθεί όλο το προσωπικό των Φυλακών, ενώ επί τόπου έσπευσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Αντης Τρυφωνίδης, ο αναπληρωτής διευθυντής των Φυλακών Χρίστος Μαυρής, μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας και μέλη του Γραφείου Συλλογής Πληροφοριών. Στο χώρο των Φυλακών βρίσκονται επίσης οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Η διεύθυνση των Φυλακών σε μια προσπάθεια να αποτρέψει επέκταση των επεισοδίων διέκοψε την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλες τις πτέρυγες.

Σχόλια