Εξώδικο ενστόλων στο ΥΠΟΙΚ για τις αποδοχές τους

0

Οι στρατιωτικοί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών με εξώδικό τους προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δίνουν προθεσμία έως την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να αποφανθεί σχετικά με τις αποφάσεις του ΣτΕ, που αφορούν τις αποδοχές τους.

Ειδικότερα, οι ένστολοι στο εξώδικό τους [link] αναφέρουν ότι διαμαρτύρονται ‘’για τη συνεχιζόμενη παράνομη συμπεριφορά’’ της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ, να στερεί από κάθε στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων τα ποσά των νομίμων αποδοχών που παρανόμως του παρακρατήθηκαν και δεν του επιστρέφονται, παρά την ακύρωση της Απόφασης του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.

Στη συνέχεια, οι στρατιωτικοί ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου να τους ενημερώσει για το πότε και πώς θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία οι αποδοχές τους θα πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2012 και να εισπράξουν και αναδρομικά.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως αναφέρεται στο εξώδικο, οι στρατιωτικοί επιφυλάσσονται για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός τους, τόσο έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, όσο και έναντι του Υπουργού και του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, όπως και κάθε άλλου υπευθύνου, για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων και της περιουσίας των μελών τους.

 

Σχόλια