Φοιτητές Νομικής του ΑΠΘ καταγγέλλουν φαινόμενα βίας και ανομίας

0

Φοιτητές της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) απέστειλαν επιστολή προς τον Πρόεδρο του Τμήματος, κ. Νικόλαο Μπιτζιλέκη κοινοποιούμενη προς τον Πρύτανη του ΑΠΘ, τον Κοσμήτορα της Σχολής ΝΟΠΕ και τον Σύλλογο Διδακτικού Προσωπικού ΑΠΘ, καταγγέλλοντας την κατάσταση «ανομίας» και «χουλιγκανισμού», η οποία επικρατεί στο χώρο της Νομικής Σχολής.

Συγκεκριμένα, περιγράφουν το χώρο του Πανεπιστημίου ως τόπο «ξένο» και «επικίνδυνο», ο οποίος τελεί υπό το κράτος της βίας και της τρομοκρατίας. Η κατάσταση φαίνεται να είναι μη διαχειρίσιμη καθώς, όπως περιγράφεται στην επιστολή, οι δομές του κτιρίου δε λειτουργούν και δεν υπάρχει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για να υποστηρίξει σχετικές υπηρεσίες ασφάλειας.

Ακόμα, τα ως άνω αναφερθέντα φαινόμενα θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών, οι οποίοι ζουν υπό καθεστώς τρόμου ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «αυτές δεν είναι συνθήκες, στις οποίες μπορούν να συνυπάρξουν η μόρφωση με την ελευθερία λόγου και δράσης».

Σχόλια