Φόροι σε κινητή τηλεφωνία και καπνό ύψους

0

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, κατέθεσε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα έκτακτα φορολογικά μέτρα, το οποίο εξάλλου είχε προαναγγείλει κατά την παρέμβασή του στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης.

Με τα μέτρα αυξάνεται η φορολογία των τσιγάρων έως 20 λεπτά το πακέτο, τα τέλη των λογαριασμών κινητής τηλεφωνίας από 33,3% έως και 416,7%, ενώ αλλαγές επέρχονται στα ασφάλιστρα και στις συνδρομές οδικής βοήθειας.

Επίσης στις διατάξεις του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή υπήρχε και το άρθρο 32 που προβλέπει την επιβολή φορολογίας 10% ή 20% στα αποθεματικά των τραπεζών.

Πρόκειται για εισπρακτικά μέτρα, που αποσκοπούν στη μείωση του ελλείμματος του φετινού προϋπολογισμού κάτω από 3% και τη διατήρησή του στα επίπεδα αυτά και το 2007, κατόπιν των συστάσεων-εντολών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προαναγγέλθηκε εξάλλου η σύσταση ενός νέου Οργανισμού με την επωνυμία Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων, με στόχο των αποτελεσματικότερο έλεγχο των δαπανών και της σπατάλης στο δημόσιο τομέα.

Τα νέα φορολογικά μέτρα και το νέο σώμα για τον έλεγχο των κρατικών δαπανών, θα συμπεριληφθούν στα μέτρα, που θα παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο κ. Αλογοσκούφης προκειμένου να εξέλθει η χώρα από την επιτήρηση.

Σχόλια