Γ. Σανιδάς: «Ενήργησα με γνώμονα τη συνείδησή μου και το νόμο»

0

Στα πλαίσια της αποχωρήσεώς του από το εισαγγελικό σώμα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς είχε εχθές συνάντηση με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με την ευκαιρία της συνάντησης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις: «Υποστήριξα πάντα θέσεις, που πιστεύω ότι αντέχουν στο χρόνο. Η θέση μου, σε σχέση με την αποστολή στοιχείων στη Βουλή, από το 1985 είναι ότι θα πρέπει να στέλνονται υποθέσεις, όταν υπάρχουν στοιχεία, τα οποία σε μεγάλο βαθμό πιθανολογούν ποινική ευθύνη υπουργών. Γι αυτό υπερασπίστηκα τη θέση αυτή και στις διάφορες υποθέσεις, που ανέκυψαν στην διάρκεια της θητείας μου, επειδή πίστευα ότι δεν υπήρχαν τα στοιχεία εκείνα, που συνηγορούσαν. Πεποίθησή μου είναι ότι η θέση μου αυτή δικαιώθηκε εκ των πραγμάτων και κατά πάντα.
Πιστεύω ότι έκανα ό,τι ήταν σωστό και αν κάπου έχω λαθέψει, μόνο ο Θεός το γνωρίζει. Ενήργησα πάντα με γνώμονα τη συνείδησή μου και το νόμο. Οι προτάσεις μου σε σχέση με τη λειτουργία της δικαιοσύνης και τη μεγαλύτερη ταχύτητα στην απονομή της, στόχευαν στην εξυπηρέτηση του πολίτη και μόνο, υπέρ του οποίου υπάρχουμε και λειτουργούμε».

Σχόλια