Γ. Σούρλας: Η διαφανεια είναι πλέον εθνική υπόθεση

0

Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου στη Βουλή, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γεώργιος Σούρλας έδωσε έμφαση στο θέμα της διαφάνειας, συνδέοντάς τη με την οικοδόμηση ενός αξιόπιστου συστήματος φορολόγησης.

Στην ομιλία του ο Γ. Σούρτλας τόνισε την ανάγκη “να προστατεύσουμε την εθνική μας οικονομία από όλους εκείνους που φοροδιαφεύγουν κυρίως μέσω offshore εταιρειών, που την λεηλατούν μέσω τριγωνικών συναλλαγών. Από εκείνους που πλουτίζουν με τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, τους λαθρεμπόρους καυσίμων που βούλιαξαν την Ελλάδα στο χρέος, που καρπώθηκαν την τελευταία 20ετία, 25 δισ. Εκ. Ευρώ, όπως είπε ο τότε Πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος, από το βήμα της Βουλής στις 13 Ιανουαρίου του 2012 και θέλουν και άλλα.”

Σημαντική συνέπεια της έλλειψης διαφάνειας είναι σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το γεγονός ότι σήμερα καλούνται να “ξεπληρώσουν τα χρέη ακόμη και αυτοί που ζουν στη φτώχεια χωρίς θέρμανση, στο χειμώνα του ψύχους και της απόγνωσης.”
 

Σχόλια