Γενική συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών

0

Επί τάπητος τέθηκαν στην πραγματοποιούμενη γενική συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών τα ζητήματα των αυξήσεων στις αποδοχές που ενέκρινε με τρόπο αμφιλεγόμενο και αντιφατικό το Μισθοδικείο, καθώς και της αναμενόμενης σύστασης Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Αν. Παπαληγούρας, στην παρέμβαση που πραγματοποίησε, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην κάθαρση του δικαστικού σώματος από το λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα, στα μέτρα για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης και στα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα των δικαστών, διευκρινίζοντας ότι, σε ό,τι αφορά το μισθολογικό, αναμένεται η ολοκλήρωση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, της έρευνας για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των ρυθμίσεων που θα συζητηθούν.

Για το Συνταγματικό Δικαστήριο, ο υπουργός ανέφερε ότι «θα αποτελεί το διάδοχο του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, με αυξημένες όμως αρμοδιότητες σε θέματα ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων και ελέγχου του λεγόμενου πολιτικού χρήματος».

Αρκετές ωστόσο, ήταν οι αιχμές και οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν από τους δικαστικούς, με χαρακτηριστικότερη την παρέμβαση της προέδρου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Ειρήνης Γιανναδάκη,αλλά και του προέδρου της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, κ. Κ.Κουσούλη.

Σχόλια