Για «λανθασμένους χειρισμούς» στην υπόθεση Χριστοφοράκου έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης

0

Τους ανακριτικούς χειρισμούς που οδήγησαν στις γνωστές αποφάσεις του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Καρλσρούης και στην προχθεσινή απόφαση του Εφετείου της Βαμβέργης, με την οποία αφέθηκε ελεύθερος ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, επέκρινε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης.
Αμέσως μετά την επίσκεψή του στον Άρειο Πάγου, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Γ. Καλαμίδα, τον εισαγγελέα Ι. Τέντε, καθώς και με τους αντιπροέδρους του ανωτάτου δικαστηρίου, ο κ. Καστανίδης δήλωσε ερωτηθείς για την υπόθεση Siemens: «Σκεφτόμαστε με μεγάλη οδύνη λανθασμένους χειρισμούς στο ανακριτικό έργο που οδήγησαν στις συγκεκριμένες αποφάσεις του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου και τώρα στην απόφαση του δικαστηρίου της Βαμβέργης, από το οποίο θα έχουμε σε λίγο και επίσημη ενημέρωση». Και πρόσθεσε: «Λυπούμαστε γιατί ένας κρίσιμος μάρτυρας δεν βρίσκεται στο εσωτερικό της χώρας, ώστε η Δικαιοσύνη να αξιοποιήσει τη μαρτυρία του».
Ο υπουργός επανέλαβε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις που έχουν απασχολήσει αρνητικά τη δημόσια ζωή.

Σχόλια