Για κομματικοποιημένους δικαστές έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΔΣΑ

0

Για ακραία φαινόμενα ανεπαρκών και κομματικοποιημένων δικαστών και εισαγγελέων που προάγονται και εξαργυρώνουν την αφοσίωσή τους με πολιτικές θέσεις έκανε λόγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Παξινός.

Ο κ. Παξινός καταγγέλλει ότι η εκτελεστική εξουσία προσπαθεί να παρεμβαίνει αμέσως ή εμμέσως στο έργο των δικαστών σε σοβαρές υποθέσεις που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον με μερίδα των δικαστών να κομματικοποιείται, ενώ η εξάρτηση αυτή κάποια στιγμή εξαργυρώνεται με προώθησή τους στην ιεραρχία του δικαστικού σώματος, στην τοποθέτησή τους σε κάποιες επιτροπές με δικαιοδοτικό αλλά και πολιτικό χαρακτήρα ή στην κατάληψη, μετά τη συνταξιοδότησή τους, κάποιας πολιτικής θέσης.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ προειδοποιεί ότι εάν οι ανεπαρκείς δικαστές δεν αποβληθούν από το Σώμα, οι δικηγόροι θα απέχουν από τις υποθέσει που δικάζουν και αποκαλύπτει ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει ζητήσει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος εισαγγελέα εφετών, ο οποίος ζήτησε, στη διάρκεια των εξετάσεων των ασκουμένων, αποζημίωση μεγαλύτερη από αυτή που προβλέπεται, και όταν δεν την έλαβε εκμεταλλευόμενος τη θέση του κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά.

Σχόλια