Για τις 22 Οκτωβρίου διεκόπη η δίκη για την υπόθεση της Δ.Ε.Κ.Α.

0

Η απουσία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας κ. Μιλτιάδη Έβερτ, λόγω προβλήματος υγείας, καθώς και του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργου Κουρή οδήγησαν στην ολιγοήμερη διακοπή της δίκης του πρώην προέδρου και των έξι πρώην μελών του διοικητικού συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών (Δ.Ε.Κ.Α.).
Η πολύκροτη υπόθεση έφθασε ξανά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ύστερα από την –τρίτη– αναίρεση που άσκησε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κατά της εφετειακής απόφασης η οποία είχε παύσει την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων, επικαλούμενη την παραγραφή της κατηγορίας βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών του 1997, που προέβλεπε την ίδια ποινική μεταχείριση απέναντι σε πολιτικά πρόσωπα και σε συμμετόχους. Ο Άρειος Πάγος προχώρησε στην άσκηση αναίρεσης, κρίνοντας ότι η παραγραφή που αφορά στα πολιτικά πρόσωπα δεν συμπαρασύρει τους συμμετόχους.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Δ.Ε.Κ.Α. αγόρασε μετοχές της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, της Εμπορικής Τράπεζας, του Ο.Τ.Ε. και των Ελληνικών Πετρελαίων το 2000, ώστε να στηρίξει τον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και να διαμορφώσει ευνοϊκό οικονομικό κλίμα ενόψει των βουλευτικών εκλογών εκείνης της περιόδου.

Σχόλια