Για τρεις μήνες εκτός Κιότο η Ελλάδα

0

Την απαγόρευση της συμμετοχής της Ελλάδας στους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο επέβαλε η αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Η ποινή αποκλεισμού από το Ευρωπαϊκό Σύστημα – Εμπορίας Ρύπων θα διαρκέσει τρεις μήνες και επεβλήθη στην Ελλάδα από το Συμβούλιο Συμμόρφωσης της Γραμματείας του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης η ποινή επιβλήθηκε, καθώς κρίθηκε αναξιόπιστο το σύστημα καταγραφής εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Ο πρόεδρος της WWF Ελλάδος δήλωσε ότι «εκτός από την αδυναμία συμμετοχής της χώρας μας στους μηχανισμούς του Κιότο, η απόφαση αυτή την εκθέτει σε παγκόσμιο επίπεδο».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, με την εθνική απογραφή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, είχαν έρθει στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι οι ρύποι των αερίων του θερμοκηπίου στην Ελλάδα αυξήθηκαν από το 2000 έως το 2006 κατά 24,6% οριακά δηλαδή κάτω από τον εθνικό στόχο της αύξησης του 25%, που αποτελεί και την εθνική υποχρέωση μας για την περίοδο 2008-2012.

Σχόλια