Γ.Σούρλας: «Οι επίορκοι δεν έχουν καμία θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση»

0

Δηλώσεις για τη διαφάνεια στην τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γ. Σούρλας, μετά το πέρας της ημερίδας για την «Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ο κ. Σούρλας τόνισε για μία ακόμη φορά την επιτακτική ανάγκη πάταξης της διαφθοράς και δήλωσε, ότι οι αρμόδιες αρχές θα προχωρήσουν άμεσα κι αποτελεσματικά στην εξυγίανση στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία, όπως δήλωσε, αποτελεί σημαντικό βάθρο της δημοκρατίας.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης υπογράμμισε εκ νέου την αξία της νομιμότητας και της διαφάνειας, ως εγγυήσεων του δημοκρατικού πολιτεύματος και ανακοίνωσε, ότι το σχετικό Εθνικό Σχέδιο Δράσης που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση εφαρμόζεται πλέον αποφασιστικά.

«Πρέπει να αντιληφθούν οι πάντες ότι οι επίορκοι, οι απατεώνες, οι καταχραστές του δημοσίου χρήματος δεν έχουν καμία θέση πλέον στην κοινωνία που οικοδομούμε, με ηθικό υπόβαθρο, με πολίτες με ηθική συνείδηση και με αυστηρό κοινωνικό έλεγχο», δήλωσε χαρακτηριστικά οι κ. Σούρλας.
 

Σχόλια