Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων αφαιρεί κάμερες από πολυκατοικία

0

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων διέταξε την αφαίρεση 14 καμερών κλειστού κυκλώματος, οι οποίες είχαν εγκατασταθεί σε πολυκατοικία, έπειτα από τη σχετική προσφυγή των ενοίκων.

Η Αρχή ζήτησε από το το διαχειριστή του κτιρίου να απομακρύνει τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος, να αλλάξει το χώρο φύλαξης της μονάδας ελέγχου του, αφού αυτή βρισκόταν στο διαμέρισμά του, και να αφαιρέσει τη δυνατότητα μετάδοσης και καταγραφής ήχου.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών, στη συγκεκριμένη πολυκατοικία λειτουργούν δύο διαφορετικά συστήματα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.

Το ένα αποτελείται από 14 κάμερες, που είναι εγκατεστημένες στο εσωτερικό του κτιρίου, δύο σε κάθε όροφο (από τον 2ο έως και τον 8ο όροφο) και ελέγχουν το πλατύσκαλο, την είσοδο του ανελκυστήρα και τον διάδρομο κάθε ορόφου.

Το άλλο αποτελείται από τέσσερις κάμερες, που είναι εγκατεστημένες μέσα κι έξω από το κτίριο και ελέγχουν η μία την είσοδο της πολυκατοικίας (από την εξωτερική πλευρά), η δεύτερη την είσοδο της πολυκατοικίας (από την εσωτερική πλευρά), η τρίτη την είσοδο του ενός ανελκυστήρα του ισογείου και τα γραμματοκιβώτια και η τέταρτη τις εισόδους των δύο ανελκυστήρων του ισογείου.

Σχόλια