Η Βουλή υπερψήφισε το νομοσχέδιο για την ίδρυση του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα

0

Η Oλομέλεια της Βουλής υπερψήφισε το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών, καθώς όλες οι πτέρυγες τάχθηκαν υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να ασκούν κριτική σε επιμέρους άρθρα.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος και Ι.Διαμαντίδης, έθεσαν θέμα αντισυνταγματικότητας των άρθρων του νομοσχεδίου, τα οποία ρυθμίζουν θέματα διοίκησης και ορισμού του ιμάμη του τεμένους, ωστόσο η πλειοψηφία απέρριψε το αίτημά τους για αλλαγή των εν λόγω άρθρων.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι είναι αδιανόητο και αντισυνταγματικό να συγκροτείται το Διοικητικό Συμβούλιο του τεμένους, στην πλειοψηφία του από ορθόδοξους χριστιανούς δημόσιους υπάλληλους, και αυτό να εισηγείται το διορισμό του ιμάμη στον υπουργό Παιδείας.

Ωστόσο, η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι το Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών παραχωρείται από την ελληνική πολιτεία «κατά χρήση», και η εποπτεία του ελληνικού κράτους δίδει τη ευκαιρία σε όλους τους μουσουλμάνους, ανεξαρτήτως δόγματος ή εθνικότητας, να τελέσουν τα θρησκευτικά καθήκοντά τους.

Σχόλια