Η Διεπιστημονική Επιτροπή για το περιβάλλον στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

0

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Σανιδά, μεταβαίνει σήμερα το πρωί η Διεπιστημονική Επιτροπή προκειμένου να τον ενημερώσει για «θέματα περιβάλλοντος ιδιαίτερα ενόψει του καλοκαιριού και των μεγάλων κινδύνων που εγκυμονούνται για την ζωή και την υγεία των πολιτών, από την αδιαφορία, την απρονοησία, την εγκληματική αμέλεια και την ποινικά κολάσιμη δραστηριότητα διαφόρων», όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής.

Στην ανακοίνωση της Διεπιστημονικής Επιτροπής, αναφέρονται ακόμη τα εξής:

«Οι ευθύνες όλων μας είναι τεράστιες και ο καθένας πρέπει να αναλογισθεί τις ευθύνες του. Η ατιμωρησία ενισχύει επικίνδυνα την αυθαιρεσία και την παραβατικότητα, όλα δε τα εγκλήματα που συντελούνται σε βάρος του περιβάλλοντος και της ζωής μας δεν είναι δυνατόν να παραμένουν ατιμώρητα. Όλα τα εγκλήματα έχουν τουλάχιστον έναν φυσικό και έναν ηθικό αυτουργό.

Οι καταπατήσεις των δασών, οι εντός των δασών παράνομες χωματερές που λειτουργούν ως μηχανισμός ανάφλεξης, η κατάληψη και οικοπεδοποίηση των αιγιαλών και η μετατροπή τους σε ένα απέραντο νυκτερινό κέντρο διασκέδασης, παραπέμπουν σε χώρα όπου απουσιάζει η πολυνομία και η ευνομία και κυριαρχεί η ανομία και η παρανομία. Για την κατάσταση αυτή όλοι ευθυνόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να σιωπούμε όλοι».

Τη Διεπιστημονική Επιτροπή απαρτίζουν: το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.