Η Ε.Ε. ζητά επιστροφή χρημάτων από το Δήμο Περάματος

0

Το Ευρωπαϊκό Πρωτοδικείο καλεί το Δήμο Περάματος να επιστρέψει περίπου 500.000 ευρώ από πρόγραμμα του 1997 που αφορούσε στη φύτευση 70.000 δέντρων στην περιοχή.
Tα κοινοτικά όργανα διαπίστωσαν πως ούτε το 10% των δέντρων δεν υπάρχει. Η δημοτική αρχή, που είχε επικαλεστεί αδυναμία επιστροφής των χρημάτων λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης του δήμου, ειδοποιήθηκε από την Τράπεζα της Πειραιώς ότι η Κομισιόν ζήτησε το πάγωμα των λογαριασμών του Δήμου προκειμένου να εκτελεστεί η απόφαση του Δικαστηρίου.
Με δεδομένο ότι από τους λογαριασμούς αυτούς πληρώνονται οι μισθοί των υπαλλήλων, τα χρήματα που υπάρχουν προορίζονται για τους μισθούς του Νοεμβρίου και το Δώρο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζονται κινητοποιήσεις, όπως το κλείσιμο του πορθμείου προς τη Σαλαμίνα και η παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών.
Να σημειωθεί ότι η φύτευση 70.000 δέντρων στη βόρεια πλευρά του Περάματος εγκρίθηκε το 1997 από την Επιτροπή, μέσω του προγράμματος LIFE, για την προστασία από την ατμοσφαιρική ρύπανση, τον έλεγχο της ηλιακής ακτινοβολίας και τη δημιουργία ενός πνεύμονα πρασίνου σε μια πόλη περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη.

Σχόλια