Η Εισαγγελία Α.Π. ανέστειλε εγκύκλιο για τη συμπεριφορά των εισαγγελέων

0

Με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο αρχαιότερος αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, Βασίλειος Μαρκής εξέδωσε εγκύκλιο προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας σχετικά με την τήρηση των διατάξεων του Οργανισμού των Δικαστηρίων.
Η εγκύκλιος του κ. Μαρκή επαναλαμβάνει ουσιαστικά παλαιότερη εγκύκλιο του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεώργιου Σανιδά, η οποία τόνιζε ότι οι εισαγγελικοί λειτουργοί δεν πρέπει να απουσιάζουν από τα γραφεία τους και ότι απαιτείται να βρίσκονται κοντά στον πολίτη.
Πριν εκδοθεί η νέα εγκύκλιος, ο κ. Τέντες ανέστειλε την ισχύ παλαιότερου ανάλογου κειμένου του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου. Η εγκύκλιος του κ. Κανελλόπουλου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχουν εισαγγελείς θεώμενοι σε καφετέριες ή σε σούπερ μάρκετ κατά τις ημέρες εργασίας τους, οι οποίοι γίνονται αντικείμενο χλευαστικών σχολίων!», καυτηρίαζε τις απουσίες εισαγγελέων από τα γραφεία τους και την εκ περιτροπής παρουσία τους –κατόπιν συνεννόησης με συναδέλφους τους– σε περιπτώσεις εισαγγελιών με δύο ή περισσότερους υπηρετούντες εισαγγελικούς λειτουργούς, ενώ σημείωνε πως «ελαστικότητα και κατανόηση μπορεί να υπάρξει, μόνο για την ημέρα Παρασκευή, εφόσον οι ανάγκες της Υπηρεσίας το επιτρέπουν και υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει ενημέρωση από την προηγουμένη του Εισαγγελέως Εφετών».

Σχόλια