Η εισαγγελία ερευνά τραπεζικό λογαριασμό στο Δήμο Θεσσαλονίκης

0

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε δημοσίευμα τοπικής κυριακάτικης εφημερίδας για την ύπαρξη κοινού τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο εμφανίζονται ως συνδικαιούχοι πολιτικό πρόσωπο του Δήμου Θεσσαλονίκης και υπάλληλος με κορυφαία υπηρεσιακή θέση στο δήμο.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλης Φλωρίδης, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας την οποία ανέθεσε στον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών, αρμόδιο για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρο Τσόγκα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Μακεδονίας», ο εν λόγω λογαριασμός άνοιξε τον Αύγουστο του 1999 και έκλεισε επτά χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 2006, λίγο πριν από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διακινήθηκαν μέσω αυτού του λογαριασμού περί τα 300.000 ευρώ.
Βάσει της εισαγγελικής παραγγελίας, ο αρμόδιος εισαγγελέας καλείται να διερευνήσει τη διαδρομή των παραπάνω χρημάτων, το λόγο για τον οποίο διακινήθηκαν και εάν δηλώθηκαν στο «πόθεν έσχες» ενός εκ των δύο δικαιούχων.
Τα παραπάνω στοιχεία εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της εν εξελίξει έρευνας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση υπεξαίρεσης κονδυλίων στη Διεύθυνση Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε πριν από λίγες ημέρες γνωστό, από τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας στις υπηρεσίες του δήμου, προκύπτει η εμπλοκή 13 ατόμων στην υπόθεση.
Πρόκειται για υπαλλήλους, ανώτερους και μη, των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου οι οποίοι φέρονται να χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα με τα οποία εκταμίευαν χρήματα. Ως γνωστόν, τα κονδύλια που υπεξαιρέθηκαν αντιστοιχούσαν σε οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία των δημοτικών υπαλλήλων.

Σχόλια