Η Ένωση Δικαστών απαντά στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

0

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, η Ένωση σχολιάζει τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος, τις τελευταίες μέρες, σχολίασε με χαρακτηρισμούς το έργο της δικαιοσύνης επισημαίνοντάς του ότι “το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου υπήρξε σοβαρότατο πολιτικό σκάνδαλο, για το οποίο, εν τούτοις, ουδεμία πολιτική ευθύνη αποδόθηκε σε πολιτικά πρόσωπα ενώ, αντίθετα, αποδίδεται ευθύνη στους Δικαστές, χωρίς, προφανώς γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία οδήγησαν το (Πρωτοβάθμιο) Δικαστήριο στην απαλλαγή των κατηγορουμένων”.

Οι έλληνες δικαστικοί λειτουργοί σύμφωνα με την ανακοίνωση, οφείλουν να λειτουργούν απονέμοντας δικαιοσύνη με τρόπο συνετό και αντικειμενικό και όχι «να παίρνουν κεφάλια», όπως ζητήθηκε.

Επίσης, η ανακοίνωση απαντά και στις δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης καθώς και από ορισμένων δημοσιογράφων, υπενθυμίζοντας ότι παραβλέπεται το γεγονός ότι το Συμβούλιο των Φυλακών, του οποίου προΐσταται Εισαγγελέας, αποφάσισε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Παράλληλα, σε αναφορά της στο θέμα των αδειών των κρατουμένων, η ΕΝΔΕ εφιστά την προσοχή στη χορήγηση του εν λόγω ευεργετήματος, αξιολογώντας ειδικά την κάθε συγκεκριμένη περίπτωση.