Η Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ για τους ενστόλους

0

Η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Σωτήρη Ρίζο, συνεδρίασε την Πέμπτη για να εξετάσει αν η Κυβέρνηση, μετά την προθεσμία που είχε θέσει το δικαστήριο, συμμορφώθηκε ή όχι στις αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις περικοπές των αποδοχών των ενστόλων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε τέσσερα πρακτικά με τα οποία τέθηκε προθεσμία δύο μηνών στο υπουργείο Οικονομικών για να συμμορφωθεί προς την τελεσίδικη κι αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τους ενστόλους, όλων των Σωμάτων. Το δίμηνο αυτό παρατάθηκε, καθώς κατατέθηκαν στο ΣτΕ και νέες αιτήσεις μη συμμόρφωσης και από άλλες Ενώσεις ενστόλων.

Στα επίμαχα τέσσερα πρακτικά υπογραμμίζεται, μεταξύ των άλλων, ότι θα αποτελούσε αντικείμενο διαβουλεύσεων μεταξύ της Κυβέρνησης και της Τρόικας, η αναδρομική αύξηση των αποδοχών των ενστόλων στο προ της 1ης Αυγούστου 2012 καθεστώς, χωρίς όμως αυτό να συνιστά νόμιμο εμπόδιο για την συμμόρφωση προς την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε όλους τους εκπροσώπους δόθηκε προθεσμία, έως την 15η Ιανουαρίου να καταθέσουν υπομνήματα.
 

Σχόλια