Η ευθύνη στην υπουργό Παιδείας

0

Η ευθύνη για τις ελλείψεις βιβλίων στα σχολεία, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς,  ανήκει στην  υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, αφού σύμφωνα με τον Ν. Αγγελαρά, αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η υπουργός γνώριζε εγκαίρως για την αρνητική απόφαση σχετικά με την προμήθεια χάρτου.

Ο κ. Αγγελαράς, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, το οποίο και εξέδωσε τη δεύτερη αρνητική απόφαση υποστήριξε ότι η Άννα Διαμαντοπούλου είχε ενημερωθεί γραπτώς και προφορικώς για την απόφαση και μάλιστα έγκαιρα.

“Ως δικαστής έχω καθήκον να υπακούω το Σύνταγμα και τους νόμους. Έχω, επίσης, καθήκον να σέβομαι και να διαφυλάττω ως μέλος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου και το ιερό δημόσιο χρήμα, ιδίως αυτή την περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της. Τέλος, έχω καθήκον να διασφαλίζω το δημόσιο συμφέρον, το οποίο προεχόντως εξυπηρετείται με την τήρηση της αρχής της νομιμότητας. Αυτά εφαρμόσαμε οκτώ ανώτατοι και ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί και κρίναμε και αποφασίσαμε επανειλημμένα (Απρίλιος και Ιούνιος 2011) σε παραδεκτό χρόνο ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια “χάρτου λευκού εκτυπώσεων” του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων είναι παράνομος” υποστήριξε ο δικαστής, σύμφωνα με την “Ελευθεροτυπία”.

Και πρόσθεσε ότι “H κρίση μας αυτή ανακοινώθηκε εγκαίρως στην υπουργό Παιδείας, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. Αυτή είναι και η μόνη αδιάψευστη αλήθεια”.

Σχόλια