Η κυβέρνηση καλύπτει πλήρως τον Χ. Καστανίδη για την επιλογή Δημήτραινα

0

Πλήρη κάλυψη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη παρείχε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής σχετικά με την επιλογή του Γιώργου Δημήτραινα για τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου.
Ο κ. Καστανίδης είχε δεχθεί επικρίσεις μετά την ανακοίνωση του ονόματος του κ. Δημήτραινα, καθώς δημοσιεύματα έφεραν τον νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης να έχει συγγράψει βιβλίο μαζί με τη σύζυγο του υπουργού, Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή, «ο νέος γενικός γραμματέας δεν είναι συνεργάτης της συζύγου του υπουργού, απλώς οι δυο τους ήταν εισηγητές σε μια ημερίδα». Τα πρακτικά της ημερίδας αυτής συμπεριελήφθησαν στη συνέχεια σε τόμο, όπου εμφανίζονται από κοινού τα ονόματα της κ. Συμεωνίδου-Καστανίδου και του κ. Δημήτραινα, όπως ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Ο κ. Καστανίδης παραδέχθηκε ότι γνωρίζει τον κ. Δημήτραινα, όπως και τους 10 υποψηφίους για τη θέση του γενικού γραμματέα οι οποίοι κατέθεσαν τα βιογραφικά τους, συμπληρώνοντας ότι τον επέλεξε λόγω των προσόντων του αλλά και της πεποίθησης ότι θα έχουν την καλύτερη δυνατή συνεργασία.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της κυβέρνησης διαπίστωσαν κενό στην επικοινωνιακή αντιμετώπιση του ζητήματος που ανέκυψε και υποστήριξαν πως ήταν λάθος να ξεκινήσουν οι ανακοινώσεις για τα ονόματα των νέων γενικών γραμματέων δίνοντας στη δημοσιότητα ένα μόνο όνομα.
Αιχμηρή παρέμβαση για το θέμα έκανε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «καταδικαστέα και αποκρουστέα προσπάθεια ορισμένων κύκλων να πλήξουν το κύρος του νέου υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και του νέου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, συνδέοντας, ατυχέστατα, ένα απλό και συνηθισμένο στη νομική-ακαδημαϊκή κοινότητα της πόλης μας περιστατικό (δηλαδή αυτό της συμμετοχής της δικής του, ενός ανώτερου δικαστικού λειτουργού και της συζύγου του κ. Υπουργού μετά από πρόσκληση της Εταιρείας Νομικών Βορείου Ελλάδος με Πρόεδρο τον Καθηγητή Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Μανωλεδάκη σε ημερίδα, τα πρακτικά της οποίας είχε επιμεληθεί η τελευταία), που έλαβε χώρα σε ανύποπτο χρόνο, με την τοποθέτηση του δεύτερου για τη θέση αυτή, εμφανίζοντάς την ως εκδήλωση “μεροληπτικής συμπεριφοράς” του αρμοδίου Υπουργού».
Ο κ. Δημήτραινας είναι λέκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος της Ενώσεως Ελλήνων Ποινικολόγων.

Σχόλια