Η νέα ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

0

Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο κ. Μιχαήλ Θεοχαρίδης.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας νέος πρόεδρος τοποθετήθηκε ο κ. Σωτήρης Ρίζος.

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που τοποθετείται γυναίκα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.  Πρόκειται για τη σημερινή αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου η οποία θα παραμείνει στη θέση της για 3 χρόνια.

Στον Άρειο Πάγο στις θέσεις των αντιπροέδρων του Ανωτάτου Δικαστηρίου, προάγονται οι αρεοπαγίτες κ.κ. Ιωάννης Σίδερης, Αντώνιος Αθηναίος, Γρηγόριος Κουτσόπουλος, Νικόλαος Λεοντής, Δήμητρα Παπαντωνοπούλου. και Σπύρος Μιτσιάλης.

Αντιπρόεδρος του ΣτΕ τοποθετήθηκε ο κ. Νικόλαος Ρόζος. Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους o κ.Ι.Σακελαρίου, ενώ στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο έως σήμερα αντιπρόεδρός του κ. Ευάγγελος Νταής.

Να σημειωθεί τέλος, ότι μετά τις ως άνω προαγωγές δικαστικών λειτουργών, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χ. Αθανασίου εξέφρασε την πεποίθηση, ότι οι νέες ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων θα εκπροσωπήσουν επάξια την ελληνική δικαιοσύνη, δηλώνοντας ότι, “oι επιλεγέντες με το ήθος τους, τις ικανότητες τουςκαι την επιστημονική τους κατάρτιση θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην προστασία των θεσμών, καθώς και στην επιτάχυνση της δικαιοσύνης, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των πολιτών και προϋπόθεση ανάπτυξης για τη χώρα μας

Σχόλια