Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων για τους διορισμούς των δικηγόρων στις εκλογές

0

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, σχετικά με το θέμα διορισμού των δικηγόρων ως δικαστικών αντιπροσώπων στις εκλογές της 16 Σεπτεμβρίου 2007, προκειμένου να αποφευχθούν οι «αδικίες που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται.

Συγκεκριμένα η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας διεκδικεί για μια ακόμη φορά, να τηρηθεί η σειρά, που ο νόμος ορίζει ως προς το διορισμό των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής κατά τις επικείμενες εθνικές εκλογές και να μην υλοποιηθεί επιλογή, η οποία να αποβεί σε βάρος των δικηγόρων.

Παράλληλα διεκδικεί ο διορισμός των δικηγόρων να γίνει σε ποσοστιαία αναλογία και με κριτήριο τη δικηγορική ηλικία, ώστε να προτιμηθούν οι νέοι δικηγόροι, ενώ αιτείται να γίνουν δεκτές με σταθερά κριτήρια οι αιτήσεις προτίμησης.

Επίσης ζητά να επιδοθούν εγκαίρως οι διορισμοί, για να αποφευχθεί δημιουργία προβλημάτων τις τελευταίες πριν από τις εκλογές ημέρες, ενώ καλεί τον Άρειο Πάγο σε ουσιαστική συνεργασία, προκειμένου να αντιμετωπισθούν επί μέρους ζητήματα διορισμού αντιπροσώπων και να μην βρίσκονται οι Δικηγορικοί Σύλλογοι προ τετελεσμένων γεγονότων.

Τέλος ζητά από τον Άρειο Πάγο να παρασχεθούν όλα τα εχέγγυα αντικειμενικού και αμερόληπτου διορισμού, έτσι ώστε να διασφαλισθεί η νομιμότητα του συστήματος διορισμού αλλά και της εκλογικής διαδικασίας.